Eddy60 2009.06.21. 09:48

Rakott burgonya

Hozzávalók: 1 kg burgonya, 200 g kolbász, 80 g zsír, 2,5 dl tejföl, 2 tojás, 4 kemény tojás, só.

Elkészítése: A héjában főtt burgonyát meghámozzuk, és karikára vágjuk. Egy tűzálló tálat kikenünk zsírral, belerakunk egy sor burgonyakarikát, egy sor karikára vágott kemény tojást meg karikára vágott kolbászt, és így folytatjuk, amíg a hozzávalókból tart. Minden réteg burgonyát és tojást enyhén megsózunk. Az utolsó réteg burgonyát leöntjük a 2 tojással elhabart tejföllel, és sütőben szép pirosra sütjük. Ecetes uborkával vagy hordós káposztával tálaljuk.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eddy60.blog.hu/api/trackback/id/tr31347799

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása