Eddy60 2009.06.21. 09:47

Rablóhús

Hozzávalók: 400 g burgonya, 150 g savanyú uborka, 400 g sovány sertéshús, 100 g füstölt szalonna, 100 g zsír, 150 g hagyma, só, törött bors, pirospaprika.

Elkészítése: A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, vastagabb karikára vágjuk, és tiszta konyharuhában megtörölgetjük. A sertéshúst, a hagymát, az uborkát és a szalonnát a burgonyához hasonlóan feldaraboljuk, megsózzuk, és a megforrósított zsírban először a burgonyát, aztán a húst és a szalonnát hirtelen megpirítjuk. A húst megszórjuk borssal és pirospaprikával, majd négy kis nyársat készítünk, és felváltva ráhúzzuk a burgonyát, a húst, a hagymát, a szalonnát meg az uborkát. Végül a megtelt nyársakat forró zsírban minden oldalukról megpirítjuk. A kész rablóhúst ízlés szerint utánsózhatjuk, borsozhatjuk, és meglocsolhatjuk a saját zsírjával is. Zöldségsalátával tálaljuk.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eddy60.blog.hu/api/trackback/id/tr741347795

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása