2009.06.21. 09:32
Mártásban párolt burgonya
Hozzávalók: 1 kg burgonya, 60 g zsír, 40 g vaj, 40 g sima liszt, 60 g hagyma, só, majoránna, törött fehér és fekete bors.
Elkészítése: A megtisztított és megmosott burgonyát karikára vágjuk. A zsírban üvegesre fonnyasztjuk az apróra vágott hagymát, hozzáadjuk a karikára vágott burgonyát, megsózzuk, majoránnával, törött fekete és fehér borssal fűszerezzük, felöntjük vízzel, összekeverjük, és puhára pároljuk. A vajból és a lisztből világos rántást készítünk, belekeverjük a megpárolt burgonyába, és felfőzzük.
Szólj hozzá!
Címkék: burgonyás ételek
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.