Hozzávalók: 1 kg burgonya, 60 g zsír, 40 g vaj, 40 g sima liszt, 60 g hagyma, só, majoránna, törött fehér és fekete bors.

Elkészítése: A megtisztított és megmosott burgonyát karikára vágjuk. A zsírban üvegesre fonnyasztjuk az apróra vágott hagymát, hozzáadjuk a karikára vágott burgonyát, megsózzuk, majoránnával, törött fekete és fehér borssal fűszerezzük, felöntjük vízzel, összekeverjük, és puhára pároljuk. A vajból és a lisztből világos rántást készítünk, belekeverjük a megpárolt burgonyába, és felfőzzük.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eddy60.blog.hu/api/trackback/id/tr661347735

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása