2009.06.21. 09:15
Káposztás burgonyakása
Hozzávalók: 1 kg burgonya, 500 g savanyú káposzta, 50 g füstölt szalonna, 100 g zsír, egy kevés tej, 50 g hagyma, só.
Elkészítése: A meghámozott, megmosott, kockára vágott burgonyát sós vízben puhára főzzük, leszűrjük és áttörjük. Összekeverjük az apróra vágott savanyú káposztával, hozzáadjuk a zsírt, szükség szerint a tejet, és jól kikeverjük. Tálra halmozzuk, és leöntjük a kisült szalonnával, melynek zsírjában előzőleg megpirítottuk az apróra vágott hagymát.
Szólj hozzá!
Címkék: burgonyás ételek
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.