Hozzávalók: 1,5 kg burgonya, 80 g zsír, víz, 150 g hagyma, só, törött bors, 1 evőkanál ecet.

Elkészítése: Az apró szemű burgonyát meghámozzuk és megmossuk. Egy tűzálló tálat kizsírozunk, és rétegezve rakjuk bele a burgonyát meg a karikára vágott hagymát, megsózzuk, és megborsozzuk. Annyi ecetes vizet öntünk rá, hogy a burgonyát félig ellepje, és fedő alatt lassan puhára pároljuk. Párolás közben nem kevergetjük, csak rázogatjuk a tálat.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eddy60.blog.hu/api/trackback/id/tr201345309

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása