2009.06.21. 08:41
Gombás burgonyakása
Hozzávalók: 1 kg burgonya, 200 g friss gomba, 100 g zsír, 120 g sima liszt, egy kevés tej, 50 g hagyma, só.
Elkészítése: A meghámozott burgonyát megmossuk, kockára vágjuk, és sós vízben puhára főzzük. A levét leszűrjük, és félretesszük. A burgonyát áttörjük, és a liszttel jól kikeverjük. (Szükség szerint egy kevés tejjel meg burgonya lével hígítjuk.) Az apróra vágott hagymát zsírban megfonnyasztjuk, hozzáadjuk a megtisztított, megmosott, apróra vágott gombát, és puhára pároljuk. Végül a burgonyapürét összekeverjük a párolt gombával, és azon melegében tálaljuk.
Szólj hozzá!
Címkék: burgonyás ételek
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.