2009.06.21. 08:10
Burgonya gombóckák forrázott tésztából
Hozzávalók: 200 g főtt, áttört burgonya, 4 dl tej és víz, 100 g zsír, 40 g vaj, 200 g darás liszt, 2 tojás, só.
Elkészítése: A vízzel hígított tejet megsózzuk, beledobjuk a vajat, és felforraljuk. Szüntelen kevergetés közben lassan beleszórjuk a lisztet, és sűrűre főzzük. Levesszük a tűzről, még egy kis ideig keverjük, majd a félig kihűlt masszába egyenként belekeverjük a két egész tojást. Gyúródeszkán összegyúrjuk a burgonyával, kis golyókat formálunk belőle, és forró zsírban kisütjük. Zöldséggel vagy hússal tálaljuk.
Szólj hozzá!
Címkék: burgonyás ételek
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.