2009.06.21. 08:29
Almás burgonya
Hozzávalók: 80 dkg burgonya, 2 nagy alma, só, 1 dl tej, mokkáskanál cukor, diónyi vaj
Elkészítése: A burgonyát meghámozzuk, vékony hasábokra vágjuk, és annyi sós vízben, ami éppen csak ellepi, majdnem puhára főzzük. Ezután az ugyancsak meghámozott és felszeletelt almát hozzáadjuk, a tejet beleöntjük (ha az alma nagyon savanyú, megcukrozzuk), és addig hagyjuk a tűzön, amíg megpuhul. Ha maradna rajta tej, leszűrjük. Tálaláskor olvasztott vajjal meglocsoljuk. Kímélő, könnyű köret.
Szólj hozzá!
Címkék: burgonyás ételek
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.