Eddy60 2009.06.21. 08:29

Almás burgonya

Hozzávalók: 80 dkg burgonya, 2 nagy alma, só, 1 dl tej, mokkáskanál cukor, diónyi vaj

Elkészítése: A burgonyát meghámozzuk, vékony hasábokra vágjuk, és annyi sós vízben, ami éppen csak ellepi, majdnem puhára főzzük. Ezután az ugyancsak meghámozott és felszeletelt almát hozzáadjuk, a tejet beleöntjük (ha az alma nagyon savanyú, megcukrozzuk), és addig hagyjuk a tűzön, amíg megpuhul. Ha maradna rajta tej, leszűrjük. Tálaláskor olvasztott vajjal meglocsoljuk. Kímélő, könnyű köret.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eddy60.blog.hu/api/trackback/id/tr551345227

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása