2009.06.11. 19:00
Burgonyasaláták
A burgonyasaláták különféle húsok gyakori és kedvelt kiegészítői. Kifli- vagy rózsaburgonyából készítjük őket, mert azok nem főnek szét.
A burgonyát jól megmossuk, és héjában megfőzzük. (Lehetőleg azonos nagyságú, apróbb burgonyát válasszunk, hogy valamennyi azonos idő alatt főjön meg.)
Legjobb még előző nap megfőzni. A főtt burgonyát közvetlenül az elkészítés előtt szűrjük le, és hámozzuk meg, mivel a megtisztított burgonya hamar megfeketedik, és csökken a C-vitamin-tartalma. A meghámozott burgonyát karikára vagy kis kockára vágjuk, és különböző nyers vagy főtt zöldségfélékkel meg főtt tojással gazdagítva cukros-ecetes öntettel, tejföllel vagy majonézzel öntjük le. A burgonyasaláták fogyasztása főként a téli hónapokban alkalmas. Az egyes receptek 4-5 személyre szólnak.
Szólj hozzá!
Címkék: saláták burgonyás ételek
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.