Eddy60 2009.06.11. 19:00

Burgonyasaláták

A burgonyasaláták különféle húsok gyakori és kedvelt kiegészítői. Kifli- vagy rózsaburgonyából készítjük őket, mert azok nem főnek szét.

A burgonyát jól megmossuk, és héjában megfőzzük. (Lehetőleg azonos nagyságú, apróbb burgonyát válasszunk, hogy valamennyi azonos idő alatt főjön meg.)

Legjobb még előző nap megfőzni. A főtt burgonyát közvetlenül az elkészítés előtt szűrjük le, és hámozzuk meg, mivel a megtisztított burgonya hamar megfeketedik, és csökken a C-vitamin-tartalma. A meghámozott burgonyát karikára vagy kis kockára vágjuk, és különböző nyers vagy főtt zöldségfélékkel meg főtt tojással gazdagítva cukros-ecetes öntettel, tejföllel vagy majonézzel öntjük le. A burgonyasaláták fogyasztása főként a téli hónapokban alkalmas. Az egyes receptek 4-5 személyre szólnak.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eddy60.blog.hu/api/trackback/id/tr841179608

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása