2009.06.11. 19:05
Burgonyasaláta uborkával és heringgel
Hozzávalók: 1 kg burgonya, 500 g uborka, 2 savanyú hering, 2 evőkanál olaj, 2,5 dl víz, só, törött bors, ízlés szerint ecet és cukor.
Elkészítése: A héjában főtt és meghámozott burgonyát először karikára, majd vékony metéltre vágjuk. A meg-hámozott uborkát megmossuk, szintén metéltre vágjuk, megsózzuk, egy kicsit állni hagyjuk, majd kifacsarjuk, és összekeverjük a burgonyával. Hozzáadjuk a kicsontozott, összevágott heringet, s végül ráöntjük a megsózott, megborsozott, ecettel, cukorral és olajjal ízesített vizet, jól összekeverjük, és állni hagyjuk.
Szólj hozzá!
Címkék: saláták burgonyás ételek
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.