2009.05.31. 14:45
Vajas burgonyaleves
Hozzávalók: 200 g burgonya, 40 g vaj, 2 evőkanál tej, 1 l csont lé, 2,5 dl burgonya lé, 1 csokor petrezselyem zöldje, só, törött bors.
Elkészítése: A megtisztított, megmosott burgonyát apróbb kockára vágjuk, és sós vízben megfőzzük, majd a megfőtt burgonya levét egy másik edénybe leszűrjük. A burgonyát burgonyanyomón áttörjük, hozzáadjuk a vajat, a tejet, és simára keverjük. Felöntjük a csont lével és a burgonya leszűrt főzőlevével, megborsozzuk, megszórjuk apróra vágott zöldpetrezselyemmel, és mindezt még egyszer jól összekeverjük. Pirított zsemlekockával tálaljuk.
Szólj hozzá!
Címkék: levesek burgonyás ételek
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.