2009.05.31. 14:33
Savanyú burgonyaleves I.
Hozzávalók: 200 g burgonya, 30 g zsír, 20 g sima liszt, 1,25 l víz, 40 g hagyma, só, 4 szem szegfűszeg, ecet, 1/2 kávéskanál kristálycukor.
Elkészítése: A héjában főtt burgonyát meghámozzuk és megreszeljük. A zsírból és lisztből barna rántást készítünk, felöntjük vízzel, megsózzuk, hozzáadjuk a reszelt burgonyát és a megtisztított hagymát, amelyet előzőleg megtűzdeltünk szegfűszeggel, és fél órát főzzük. A kész levest ecettel és cukorral ízesítjük. Pirított zsemlekockával tálaljuk.
Szólj hozzá!
Címkék: levesek burgonyás ételek
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.