2009.05.31. 14:27
Paradicsomos- rizses burgonyaleves
Hozzávalók: 300 g burgonya, 1 kis doboz paradicsompüré, 20 g zsír vagy olaj, 20 g sima liszt, 20 g rizs, 20 g hagyma, 1,25 l víz, só, törött bors, egy kevés cukor, citromlé.
Elkészítése: Az átválogatott és megmosott rizst sós forró vízben feltesszük főni, hozzáadjuk a megtisztított, meg-mosott és kockára vágott burgonyát meg a paradicsompürét, és addig főzzük, amíg a burgonya meg nem puhult. A zsírból és lisztből világos rántást készítünk, hozzáadjuk a reszelt hagymát, törött borssal fűszerezzük, néhány percig forraljuk, majd beleöntjük a lobogó levesbe. Jól felfőzzük, végül ízlés szerint cukorral és citromlével ízesítjük.
Szólj hozzá!
Címkék: levesek burgonyás ételek
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.