Eddy60 2009.05.31. 14:24

Májas burgonyaleves

Hozzávalók: 200 g burgonya, 30 g szárított gomba, 50 g gyökér- zöldség, 50 g máj, 60 g vaj, 20 g sima liszt, 2, 25 dl tej, 1 tojássárgája, 1,25 l víz, 30 g hagyma, zöldpetrezselyem, só, törött bors.

Elkészítése: Az apróra vágott hagymát 30 g vajon megfonnyasztjuk, hozzáadjuk a karikára vágott zöldséget meg a megtisztított májat, és időnként meglocsolgatva, puhára pároljuk. A burgonyát héjában puhára főzzük, meghámozzuk, és a megpárolt zöldséggel meg a májjal együtt áttörjük. A masszát felöntjük vízzel, megsózzuk, és tovább főzzük. 20 g vajból és a lisztből világos rántást készítünk, és berántjuk vele a levest. A megmosott szárított gombát meglocsoljuk 1 dl tejjel, és addig főzzük, ameddig a tej el nem fő. Ezután 10 g vajon megpároljuk, és belekeverjük a lobogó levesbe. Végül a levest törött borssal, apróra vágott zöldpetrezselyemmel és 1,25 dl tejjel felvert tojássárgájával ízesítjük. Pirított zsemlekockával tálaljuk.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eddy60.blog.hu/api/trackback/id/tr61342750

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása