2009.05.31. 13:12
Fokhagymás sárgarépa
Hozzávalók: fél kiló sárgarépa, 1-2 fej fokhagyma, 1-1,5 dl olaj, kevés só.
Elkészítése: A sárgarépát megtisztítjuk és lereszeljük. A levét leöntjük (meg is lehet inni). A fokhagymát megtisztítjuk és összezúzzuk. Az olajban elkeverjük a fokhagymát, megsózzuk a sárgarépát, majd az olajjal összekeverjük. Zárt helyen, hűtőben kissé összeérleljük. Kenyérre kenhető.
Megjegyzés: Remek, ízletes csemege. Egészséges és finom. Én jó fokhagymásan szeretem. A sárgarépa minél finomabbra legyen reszelve. Céklával is jó ugyanez. Már hogy a sárgarépa helyett céklát kell megreszelni.
Szólj hozzá!
Címkék: alapszakácskönyv
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.