2009.05.31. 14:12
Búzadarás burgonyaleves I.
Hozzávalók: 300 g burgonya, 40 g zsír, 20 g búzadara, 30 g sima liszt, 1,25 l víz, 50 g hagyma, petrezselyem és zeller zöldje, só, köménymag, 1 kávéskanál pirospaprika.
Elkészítése: A megtisztított és apróra vágott hagymát meg a csokorba kötött petrezselyem és zeller zöldjét egy kevés köménymaggal ízesített sós vízben jól átforraljuk és leszűrjük. A zsírból, és lisztből barna rántást készítünk, megszórjuk pirospaprikával, felöntjük a leszűrt főző lével, és újból forrásba hozzuk. Hozzáadjuk a megtisztított, kockára vágott burgonyát, és miután puhára főtt, belefőzzük a búzadarát is.
Szólj hozzá!
Címkék: levesek burgonyás ételek
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.