2009.05.09. 01:58
Tejszínes parajfőzelék
Hozzávalók: 600 g leveles paraj, 15 g só, 3 g őrölt bors, 60 g vaj, 50 g liszt, 2 gerezd fokhagyma, 4 dl tej, 1 dl tejszín, 2 dl csontlé, 1 db zsemle, 3 g szódabikarbóna
Elkészítése: A zsemlét tejben beáztatjuk, majd kicsavarjuk. A parajt mól megmossuk, lecsepegtetjük. Vizet forralunk, melyhez sót és szódabikarbónát adunk. A forrásban lévő vízbe beletesszük az előkészített parajleveleket és egyszer felforraljuk, leszűrjük és alaposan lecsepegtetjük. Ezután késsel finomra vágjuk. A vajból és lisztből zsemleszínű rántást készítünk, majd belerakjuk az összezúzott fokhagymát és az összevágott parajt. Az egészet jól felkeverjük, és szükség szerint felengedjük forró tejjel és csontlével. Gyakori kevergetéssel lassan kiforraljuk. Közben ízesítjük sóval, őrölt borssal, végül hozzáadjuk az előkészített zsemlét és tejszínt, lassan készre forraljuk.
Szólj hozzá!
Címkék: főzelékek
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.