Schuck Antalné Mindennapra egy recept

Hozzávalók: 1 kg újburgonya vagy apró szemű öreg burgonya, 15 dkg füstölt szalonna, két fej vöröshagyma, két evőkanál liszt, egy húsleveskocka, só, törött bors.

Elkészítése: A burgonyát meghámozzuk, gőzben vagy sós vízben puhára főzzük és leszűrjük. Fölszeleteljük, becakkozzuk és ropogósra sütjük a szalonnát, a szalonnaszeleteket kivesszük és félretesszük; a zsírjában megpirítjuk az apróra vágott hagymát, meghintjük a liszttel, fölengedjük fél liter krumplilével vagy vízzel, amelyben a leveskockát feloldottuk, belerakjuk a megpuhult burgonyát és törött borssal meghintve néhány percig együtt pároljuk. Tálaláskor a főzelék tetejére rakjuk a ropogós szalonnaszeleteket.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eddy60.blog.hu/api/trackback/id/tr751338616

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása