2009.05.09. 01:11
Hagymakrémes burgonya
Hegedűs János: Ételművészet
Hozzávalók: 1 kg burgonya, 2 evőkanál olaj, 2 fej vöröshagyma, 2 evő kanál liszt, 3 dl tej, S dkg reszelt sajt, só, őrölt bors.
Elkészítése: A burgonyát meghámozzuk, hosszúkásra felvágva, sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük, és az egyik kanál olajjal kikent, mély tűzállá tálba öntjük. Közben a másik kanál olajban a karikákra vágott hagymát megpirítjuk, a liszttel meghintjük, és a tejjel felengedve, megsózzuk, megborsozzuk. Mártás sűrűségűre forraljuk, a burgonyára öntjük, és a sütőben közepes lángon a tetejét megpirítjuk.
Szólj hozzá!
Címkék: főzelékek burgonyás ételek
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.