2009.05.09. 01:02
Borsópüré
Hozzávalók: 300 g felezett sárgaborsó, 6 g só, 0,5 dl olaj, 60 g liszt, 3 g fűszerpaprika, 50 g vöröshagyma, 3 g őrölt bors, 2 dl sonkalé, 1 gerezd fokhagyma
Elkészítése: A kiválogatott borsót, a főzést megelőző napon többször megmossuk, és jól beáztatjuk. Hideg vízben feltesszük főni, majd hozzáadjuk a vörös hagymát, és fedő alatt lassan tovább főzzük. Közben elkészítjük a zsemleszínű rántást, melyhez hozzáadjuk a fokhagymát és a fűszerpaprikát. A rántást felengedjük a sonka hideg levével, és simára keverjük. Amikor a borsó megpuhult besűrítjük a rántással, és ismét lassan forraljuk. Közben ízesítjük sóval, őrölt borssal. A kész borsófőzeléket még melegen szitán áttörjük. A borsópürét meleg sonka mellé adhatjuk.
Szólj hozzá!
Címkék: főzelékek
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.