Eddy60 2009.05.09. 01:02

Borsópüré

Hozzávalók: 300 g felezett sárgaborsó, 6 g só, 0,5 dl olaj, 60 g liszt, 3 g fűszerpaprika, 50 g vöröshagyma, 3 g őrölt bors, 2 dl sonkalé, 1 gerezd fokhagyma

Elkészítése: A kiválogatott borsót, a főzést megelőző napon többször megmossuk, és jól beáztatjuk. Hideg vízben feltesszük főni, majd hozzáadjuk a vörös hagymát, és fedő alatt lassan tovább főzzük. Közben elkészítjük a zsemleszínű rántást, melyhez hozzáadjuk a fokhagymát és a fűszerpaprikát. A rántást felengedjük a sonka hideg levével, és simára keverjük. Amikor a borsó megpuhult besűrítjük a rántással, és ismét lassan forraljuk. Közben ízesítjük sóval, őrölt borssal. A kész borsófőzeléket még melegen szitán áttörjük. A borsópürét meleg sonka mellé adhatjuk.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eddy60.blog.hu/api/trackback/id/tr511337723

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása