2009.04.12. 07:33
Leves száraz hüvelyesekből
Hozzávalók: 2 személyre: 20 dkg bab, borsó vagy lencse, 3 dkg Graham-liszt, 1 evőkanál étolaj, 1 kávéskanál csemegepaprika, csipet só.
Elkészítése: A magot este megmossuk, és vízbe áztatjuk. Másnap 1 liter vízben feltesszük főni. Kicsit sózzuk meg. Készítsünk rántást olajból és lisztből, egy kis pirospaprikával. Kevés hideg vízzel feleresztjük, összeöntjük a megfőzött babbal, és még egy liter vizet öntönk bele. Felforraljuk. Tetszés szerint fűszerezzük.
Szólj hozzá!
Címkék: levesek bab ételek
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.