2009.04.12. 07:32
Krémleves hüvelyesekből
Hozzávalók: 2 személyre: 20 dkg szárazbab, borsó vagy lencse, 1 evőkanál olaj, 2 dkg Graham- vagy rozsliszt, 2 dl tej, csipet só, 1 evőkanál tejföl.
Elkészítése: A száraz hüvelyt eltávolítjuk, és este beáztatjuk a főznivalót. Másnap kevés vízzel puhára főzzük, majd szitán áttörjük. 1 evőkanál olajjal, 2 dkg liszttel rántást készítünk, ezt feleresztjük 2 dl tejjel. A szitán áttört főzelékbe keverjük a rántást, 1 liter vizet öntünk hozzá, és gyakran kavargatva felforraljuk az egészet.
Tálaláskor 1 evőkanál tejfölt keverünk bele.
Szólj hozzá!
Címkék: levesek bab ételek
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.