Eddy60 2009.03.13. 21:40

Tökfőzelék

Hozzávalók: 1 darab kb. 1,2 kg-os tök (vagy 1 kg gyalult), 1 kis fej hagyma, 1 csokor kapor, 2 evőkanál olaj, 3 evőkanál citromlé, 2 húsKnorr leveskocka, 4 evőkanál liszt, 2 dl tej, 4 dl tejföl
Elkészítése:
1. A tököt megmossuk, meghámozzuk, kettévágjuk, magjait kikaparjuk, húsát legyaluljuk. A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. A kaprot leöblítjük, szárazra rázzuk, összevagdaljuk.
2. Az olajat felforrósítjuk, megfonnyasztjuk benne a hagymát és a kapor felét. Hozzáadjuk a tököt, a citromlevet, a leveskockát, és felöntjük 6 dl vízzel. Felforraljuk, és lassú tűzön, lefedve puhára pároljuk. Ne főzzük túl, mert péppé mállik!
3. A lisztet simára keverjük a tejjel és 3 dl tejföllel, a tökhöz adjuk, azaz behabarjuk a főzeléket. Összeforraljuk, sóval, ha nem elég savanykás, citromlével (vagy ecettel) ízesítjük. Végül belekeverjük a maradék kaprot.
4. Tálaláskor meglocsoljuk a maradék tejföllel. Pörköltet, sült húst, fasírtot kínálhatunk hozzá. Hidegen is finom.
1 adag: 1259 kJ/301 kcal
 

A bejegyzés trackback címe:

https://eddy60.blog.hu/api/trackback/id/tr571335945

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása