2009.03.13. 21:35
Rántott ponty Csiki mártással
Hozzávalók: 8 szelet megtisztított ponty, 5 dkg gomba, 1 citrom leve, 1 alma, 1 kisebb fej főtt cékla,a panírozáshoz: liszt, tojás zsemlemorzsa, olaj a sütéshez
a mártáshoz: 1 üveg majonéz, 2 evőkanál száraz fehérbor, 4 evőkanál tejszín, 2 csapott kávéskanál cayenne bors (vagy őrölt fehérbors), 1 kávéskanál vöröshagymakrém, 1 kávéskanál porcukor
a mártáshoz: 1 üveg majonéz, 2 evőkanál száraz fehérbor, 4 evőkanál tejszín, 2 csapott kávéskanál cayenne bors (vagy őrölt fehérbors), 1 kávéskanál vöröshagymakrém, 1 kávéskanál porcukor
Elkészítése:
1. A pontyot megmossuk, besózzuk. A gombát megtisztítjuk, és apró kockákra vágjuk. Kevés citromlével elkevert vízbe tesszük. Az almát meghámozzuk, húsát a céklával együtt apró kockákra vágjuk.
2. A halat lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk. Forró, de nem túlhevített olajban aranysárgára sütjük.
3. Elkészítjük a Csiki mártást: a gombát a citromos vízben megpároljuk, leszűrjük, hagyjuk kihűlni.
4. A majonézhez keverjük a bort és a tejszínt. Hozzáadjuk a vöröshagymakrémet, az almát, a céklát és az előpárolt gombát őrölt (cayenne vagy fehér) borssal, kevés porcukorral és 2-3 evőkanál citromlével ízesítjük. Főtt burgonyát kínáljunk hozzá.
1 adag: 3278 kJ/783 kcal
Szólj hozzá!
Címkék: alapszakácskönyv hal ételek
A bejegyzés trackback címe:
https://eddy60.blog.hu/api/trackback/id/tr41335923
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.