Eddy60 2010.03.19. 08:24

Almatorta

Hozzávalók: 3 db alma, 2 ek. citromlé, 15 dkg margarin, l5 dkg cukor, 2 ek. sütőpor, 2 tojás, 15 dkg rétesliszt

Elkészítése: Almákat meghámozzuk, vékony cikkekre vágjuk, magházától megszabadulunk, citromlével meglocsoljuk, hogy ne barnuljon be. Egy 25 cm tortaformát kivajazunk, megszórjuk morzsával, a sütőt előmelegítjük 180 fokra /gáz 2. fokozat /. A margarint a cukorral, sütőporral habosra keverjük, hozzáadjuk a tojásokat majd óvatosan, hozzáadjuk a lisztet, és simára keverjük, majd a tortaformába öntjük, a tetejét elsimítjuk. Az almacikkeket alaposan lecsepegtetjük, és körkörösen kissé a tésztába nyomjuk, de nem az aljáig. Megsütjük, 40-50 percig, akkor jó, ha a teteje szép piros, és a tűpróbánál nem ragad rá a massza. A tortát melegen megszórjuk porcukorral. Hidegen tálaljuk.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eddy60.blog.hu/api/trackback/id/tr411851545

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása