2010.02.18. 09:04
Sertéstokány galuskával...
Hozzávalók: 8o dkg sertéshús, 15 dkg füstölt szalonna, 1 fej vöröshagyma, 2 dl tejföl, 1 ek. Liszt, só, pirospaprika, csípős paprika,
Elkészítése: A szalonnát apró kockákra vágjuk, és a zsírját kisütjük. A megtisztított, felaprított hagymát megpirítjuk benne, majd pirospaprikát keverünk hozzá. A vékony metéltre vágott húst rátesszük, többször átforgatjuk, majd felengedjük vízzel. Sóval, csípős paprikával ízesítjük. Puhára pároljuk. A tejfölt elkeverjük kevés liszttel, a megpuhult húsra öntjük és kb. 5 perc alatt összefőzzük. Kifőzött galuskával tálaljuk.
Szólj hozzá!
Címkék: sertésből
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.