Eddy60 2010.02.18. 09:10

Ecetes karfiol

Hozzávalók: Mindenek előtt a szép egészséges, friss karfiol. A leirt mennyiségű anyag kb. 5 kg. karfiol eltevésére alkalmas. 4 l. víz, 0.5 l. 20%-os ecet, / 10%-os ból kétszeres mennyiség / 10 dkg. só, 25 dkg. cukor, 1 teáskanál borkénpor, borsónyi timsó, /patikában lehet kapni/ 2 kávéskanál nátrium benzonát, babérlevél, egész bors.

Ezt az egészet hidegen összekeverni.

Elkészítése: Célszerű a babérlevelet és az egész borsot, csak a méricskélés után beletenni, ugyanis ha a lé sok lesz, semmi baj, mert akár egy évig is ellehet tárolni, és utána felhasználni. A jól megmosott karfiolt pici rózsáira szedve begyömöszöljük a dunsztos üvegekbe. Középtáján az üvegnek lehet tenni egy sor karikára vágott / és élével az üvegnek passzírozott / sárgarépát, aztán néhány gusztán elhelyezett sárga-piros színű cseresznyepaprikát, karika uborkát, kishagymát, szóval szabad dekorálni és ez nemcsak a szemnek, az íznek is jót tesz.

A levet hidegen ráönteni az egészre, és két napig nyitva hagyni. Ha közben apad a szint utántölteni. Lekötni és kész.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eddy60.blog.hu/api/trackback/id/tr901768202

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása