2010.02.12. 06:29
Nyúlpaprikás
Hozzávalók: 1 kg csontos nyúlhús (lehet házinyúl vagy vadnyúl), 10 dkg füstölt szalonna, 1 nagy fej vöröshagyma, 3 dl vörösbor, 1 dl tejföl, 2 zöldpaprika, 1 paradicsom, 1 gerezd fokhagyma, 1 teáskanál piros fűszerpaprika, 1 teáskanál liszt, ízlés szerint só.
Elkészítése: A csontos húst megmosom, leszárítom, és kisebb darabokra vágom. A vöröshagymát apróra metélem, a füstölt szalonnát nagyon vékony csíkokra aprítom, majd a zsírját kiolvasztom. A pörcöt a serpenyőben hagyom, hozzáteszem a vöröshagymát, és üvegesre fonnyasztom. Ezután a tűzről lehúzom, belekeverem a pirospaprikát, és azonnal ráöntök 2 evőkanál vizet. A tűzre visszatéve beleteszem a húsdarabokat. Megsózom, és folytonos keverés közben fehéredésig pirítom minden darabját. 1 dl vízzel és 2 dl vörösborral felöntve, fedő alatt puhára párolom. Ha levet elfövi, apránként kevés vörösborral pótolom.
Ha már majdnem készen van, hozzáadom a kicsumázott és felszeletelt zöldpaprikát meg a karikákra vágott paradicsomot, végül a liszttel simára kevert tejföllel besűrítem. Jól kiforralom és galuskával vagy sós vízben főtt burgonyával kínálom.
Szólj hozzá!
Címkék: vad étel nyúlból
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.