2009.12.30. 18:21
Tanzániai pörkölt
Elkészítése: Létszámtól függően marhahússzeletek / levesben főtt is lehet, de akkor csak a végét figyeld /, 1 fej szeletelt vöröshagyma, 2 db karikákra vágott sárgarépa, 1 db szintén karikázott fehérrépa, só, bors, babérlevél, némi olaj, Az egészet annyi vízben főzzük, hogy állandóan ellepje a húst, nem forralva. Időigényes, de tényleg nem jó túlságosan rotyogtatni.
Ha a hús megpuhult, kiszedjük a léből, és a levet átpasszírozzuk egy szitán ill. a babérlevél eltávolítása után kiturmixoljuk. A lábosban megolvasztunk egy evőkanálnyi kristálycukrot / karamell színe kell, hogy legyen / és visszaöntjük a zöldséges kutyulmányt. Mustárral, citromlével és még esetleg némi cukorral ízesítjük és felfőzzük liszttel elkevert tejföllel, amíg sűrű nem lesz. Ízlés szerint még utána ízesítünk, amíg el nem érjük a kívánt ízt. Beletesszük a hússzeleteket, és kissé állni hagyjuk tálalásig.
Az egyszerűbb változatnál a spagetti teljesen jó köret, de a legfinomabb zsemlegombóccal, ami nem bonyolult, de szintén időigényes. A zsemléket előző este le kell kockázni, és egy éjszaka szárítani. Keversz egy csak sós palacsintatésztát, és ebbe beleáztatod a zsemlekockákat. Az a lényeg, hogy az összes levet szívják fel. /Néha átkeverjük. / Sós vízben kell kifőzni a gombóccá formált "gombócokat".
Szólj hozzá!
Címkék: marhából
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.