2009.12.20. 11:00
Sajtos pogi
Hozzávalók: 40 dkg finomliszt, 20 dkg rétesliszt, 20 dkg sajt (ha igazán finomat akarsz, akkor Parmezán jellegű legyen), 25 dkg vaj (ezt inkább vajjal, mint margarinnal), 2 db egésztojás, 1 pohár tejföl, 3 dkg élesztő és egy késhegynyi szódabikarbóna, só.
Elkészítése: Az összes hozzávalót összegyúrjuk, és 2-3 órára eltesszük "aludni". Kb. 1 cm vastagra kinyújtjuk, ha van kedved, akkor hajtogathatod is 2szer, 3szor, de nem igazán kell neki. A tetejét megkenjük tojással, megszórjuk vagy-vagy alapon: szezámmaggal, sajttal, köménnyel vagy durva sóval. Apróra szaggatjuk, vagy késsel kis kockákra vágjuk és közepes hőmérsékleten szép pirosra, sütjük.
Szólj hozzá!
Címkék: aprósütemény
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.