2009.12.20. 10:47
Kókuszcsók
Hozzávalók: 2 tojás fehérje, 10 dkg porcukor, 10 dkg kókuszreszelék.
Elkészítése: Természetesen készítheted több tojásból is, de akkor a többiből is értelemszerűen arányosan több kell. A tojásfehérjét egy csipet sóval elkezdjük felverni, amikor már majdnem kemény akkor belerakjuk az átszitált porcukrot, és így kőkemény habbá verjük. Ezután óvatosan beleforgatjuk a kókuszreszeléket. Eközben a sütőt előmelegítjük a legkisebb hőfokon. (az én sütőmnek 8 fokozata van és 1-es, vagy 2-es fokozaton szoktam sütni) Ha nagyon forró a sütő akkor a habcsók nem kiszárad, hanem egyből megég a teteje. A tepsibe sütőpapírt fektetünk. A vajazás vagy az alufólia nem jó a kókuszcsók készítéséhez. A kókuszmasszát mokkáskanállal a sütőpapírra halmozzuk és berakjuk a tűzhely legfelső rekeszébe. A habcsók akkor készül el, amikor a teteje elkezd színeződni. Az elkészült sütit lapáttal tudjuk felszedni a sütőpapírról. Eredetileg ezt a nagyim ostyával csinálta, ostya lapocskákra halmozta a kókuszos masszát, és így nem kellett alá a sütőpapír és nagyon könnyen ki lehetett szedni a tepsiből. Így ostyával, sokkal finomabb volt, de ma már sajnos nem lehet a patikákban ostyát kapni.
Egy lezárt műanyag vagy fémdobozban napokig eláll, ha nem tűnik el nyomtalanul valakinek a pocijában.
Szólj hozzá!
Címkék: aprósütemény
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.