2009.12.17. 21:54
Virslis lencseleves
Hozzávalók: 25 dkg lencse, 1 csapott kiskanál só, 1 babérlevél, 1 vöröshagyma, 1 evőkanál mustár, fél mokkáskanál őrölt bors, 2 gerezd fokhagyma, 1 púpozott evőkanál liszt, 1 dl tejföl, 2 - 3 virsli, fél csokor petrezselyem.
Elkészítése: A lencsét átválogatjuk, megmossuk, majd 2 - 3 órára hideg vízbe áztatjuk. Utána leszűrjük, lábosba töltjük, és kb. 1 liter vizet öntünk rá. Megsózzuk, a babérlevelet meg a tisztított, finomra vágott vöröshagymát beleszórjuk. Felforraljuk, majd lefedve, kis lángon kb. 35 perc alatt puhára főzzük. Mustárral ízesítjük, megborsozzuk, a présen áttört fokhagymával fűszerezzük. A lisztet a tejföllel simára keverjük, a levest ezzel sűrítjük. Karikára vágott virslivel, meg a fölaprított petrezselyemmel még 2 - 3 percig forraljuk.
Szólj hozzá!
Címkék: levesek
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.