2009.12.13. 11:28
Toscanai sertéssült
Hozzávalók: 40 dk sertéscomb (v. borjú), 75 dk paradicsom, 15 dk mozarella, 2 hagyma, 1,2 dl húsleves, 3 ek olaj, só, bors, bazsalikomlevél.
A mártás elkészítése: 2 paradicsomot félreteszünk a többit kockára, vágjuk. 1 ek. forró olajon üvegesre pároljuk a felkockázott hagymát, hozzáadjuk a paradicsomkockákat, felöntjük a húslevessel. Sózzuk, borsozzuk, fedő alatt alacsony hőfokon kb. 10 percig pároljuk. A bazsalikomot néhány levél kivételével felaprítjuk, és a mártásba tesszük.
Elkészítése: A sóval, borssal fűszerezett félbevágott hússzeleteket 2 ek olajon megpirítjuk. Tűzálló tálba fektetjük, beborítjuk a félretett szeletekre vágott paradicsommal és a mozzarellával. Forró sütőbe (grillbe) 2-3 percig sütjük.
Borssal és bazsalikomlevéllel díszítjük.
Köretnek pirított burgonya és párolt brokkoli illik hozzá.
Elkészítési idő: 30 perc
Energiatartalom: 420 kall
Szólj hozzá!
Címkék: olasz sertésből sültek
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Kommentezéshez lépj be, vagy regisztrálj! ‐ Belépés Facebookkal