2009.12.13. 11:50
Lasagne sonkával lerakva
Hozzávalók: 12 lasagnelap v. csuszatészta, 20 dk darált sertéshús, 10 dk főtt sonka, 20 dk (mirelit) zöldborsó, 1 sárgarépa, 1 hagyma, 2 ek. Paradicsompüré,5 dl húsleves, 4 dk liszt, 8 dk reszelt parmezán sajt, 5 dk vaj (margarin), 2 ek olaj, 2 dl tejszín, só, bors, pirospaprika, szerecsendió, petrezselyem zöld,
Elkészítése: A forró olajon megpirítjuk a húst. Hozzáadjuk az apróra kockázott hagymát, répát, fedő alatt megpároljuk, majd belekeverjük a paradicsompürét. Felöntjük 2 dl levessel, sóval, borssal ízesítjük, 10-15 percig főzzük. Hozzáadjuk a felkockázott sonkát, zöldborsót, 5 percig pároljuk.
Serpenyőben 4 dk vajat megolvasztunk. meghintjük liszttel, rózsaszínűre pirítjuk, felöntjük a maradék levessel és tejszínnel. Sóval, borssal, reszelt szerecsendióval ízesítjük.
Egy tűzálló tál aljára 4 lasagne lapot fektetünk. Beborítjuk a húsos massza 1/3-ával, ráöntünk egy kevés mártást. A rétegezést addig folytatjuk, míg tart a hozzávalókból. Legfelülre mártás kerüljön. Meghintjük reszelt parmezán sajttal, rámorzsoljuk a maradék vajat. előmelegített sütőben 200 fokon (gáz 3) kb. 40 percig sütjük.(Ha szükséges a tálat 20 perc után alufóliával letakarjuk)
Petrezselyemzölddel megszórva tálaljuk.
Elkészítési idő: 1/2 óra
Energiatartalom: 770 kall
Szólj hozzá!
Címkék: olasz sertésből rakottak
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.