Eddy60 2009.09.26. 08:57

Graten mártás

Hozzávalók: 5 dkg margarin, 5 dkg liszt, 4 dl tej, 2 tojássárgája, 1 dl tejszín, só, szerecsendió.

Elkészítése: 5 dkg margarinon megfuttatjuk a lisztet, felöntjük forró tejjel, és simára keverjük. Sóval, őrölt szerecsendióval ízesítjük, és lassú tűzön 15 percig főzzük, hogy jól besűrűsödjön. A tűzről levéve hozzákeverjük a tejszínnel elhabart tojássárgáját, és belemorzsoljuk a maradék margarint. Különböző ételek bevonására használhatjuk.

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eddy60.blog.hu/api/trackback/id/tr331407972

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása