2009.09.26. 08:57
Graten mártás
Hozzávalók: 5 dkg margarin, 5 dkg liszt, 4 dl tej, 2 tojássárgája, 1 dl tejszín, só, szerecsendió.
Elkészítése: 5 dkg margarinon megfuttatjuk a lisztet, felöntjük forró tejjel, és simára keverjük. Sóval, őrölt szerecsendióval ízesítjük, és lassú tűzön 15 percig főzzük, hogy jól besűrűsödjön. A tűzről levéve hozzákeverjük a tejszínnel elhabart tojássárgáját, és belemorzsoljuk a maradék margarint. Különböző ételek bevonására használhatjuk.
Szólj hozzá!
Címkék: mártások
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.