Eddy60 2009.09.26. 08:50

Frankfurti leves

Hozzávalók: 40 dkg kelkáposzta, 2 db sárgarépa, 25 dkg burgonya, 1 kis fej vöröshagyma, 2-3 gerezd fokhagyma, 2 evőkanál olaj, 1 púpozott evőkanál liszt, 1 dl tejföl, 2 pár virsli, 1 db húsleveskocka, köménymag, pirospaprika.

Elkészítése: A kelt torzsázzuk ki, vágjuk vékony laskára, és a megtisztított, karikára vágott sárgarépával, a burgonyával, köménymaggal tegyük fazékba. 1,5 liter vízzel öntsük fel, majd a fokhagymát és a húsleveskockát dobjuk bele. Lefedve főzzük puhára a zöldségeket. Az olajon a liszttel meg a reszelt vöröshagymával készítsünk barna színű rántást, szórjuk meg pirospaprikával, s a levest sűrítsük be vele. A végén a karikára vágott virslit is adjuk hozzá, s két-három perces forralás után, tejföllel gazdagítva tálaljuk.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eddy60.blog.hu/api/trackback/id/tr961407962

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása