Eddy60 2009.09.18. 21:54

Nagymama húslevese

Hozzávalók: 6 személyre: 1 kg csontos marha leveshús (szegy), 75-80 dkg vegyes leveszöldség, 1 cikk kelkáposzta, 1 cikk karalábé, 1 cikk zeller, 1 kis fej karfiol, 10 dkg gomba, 1 zöldpaprika, 1 fej vöröshagyma, 1 csokor petrezselyemzöld, 5 dkg cérnametélt, 2 gerezd fokhagyma, só, 10 szem egész bors, szerecsendió-reszelék, darabka babérlevél,

Elkészítése: A húst megmossuk és a csontok mentén 6 darabra, vágjuk. A zöldségeket megtisztítjuk, lemossuk, és egyformaméretű darabokra vágjuk. A karfiolt rózsáira szedjük, a gombát megmossuk, és vastag szeletekre vágjuk. A fokhagymát lapokra vágjuk, a vöröshagymát csak megmossuk, de nem tisztítjuk le a külső héját, mindössze félbe vágjuk. (A leves szép színét ettől kapja majd.) A megmosott zöldpaprikát is egészben hagyjuk. A 24 cm átmérőjű AMC- fazekat közepes hőfokon előmelegítjük. A félbevágott hagymát vágott felével lefelé a fazék aljára tesszük, és barnára pirítjuk, majd hozzátesszük a húsdarabokat, a zöldségeket és az összes fűszert. Szűk 2 liter hideg vizet rátöltünk, majd befedjük, és a Visiotherm jelzése szerint a főzési tartományig melegítjük. Ezután a legkisebb lángra visszakapcsoljuk, és kb. 1 óra 50 percig főzzük. Közben a cérnametéltet a legkisebb AMC- edénybe, forrásban lévő vízbe tesszük, befedjük, és felforraljuk. A hőforrást ezután lekapcsoljuk, és 10 percig hagyjuk befedve. A tésztát leszűrjük, és a leveses tányérokban elosztjuk. A levest további 20 percig hagyjuk "higgadni", ezután óvatosan leszűrjük. Rászórjuk a finomra vágott petrezselyemzöldet és befedve, hagyjuk állni tálalásig. A zöldséget és a húst külön tálra halmozzuk, a levestésztára pedig ráöntjük a forró levest.

Tipp: Másfajta húsrészből is készülhet a húsleves, csak az a fontos, hogy sokféle zöldség legyen benne.

Energiatartalom: kcal/kJ 425/1785

Fehérje/zsír 29 g/35 g

Szénhidrát 7 g

A bejegyzés trackback címe:

https://eddy60.blog.hu/api/trackback/id/tr201391660

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása