Eddy60 2009.09.18. 22:59

Almás-citromos hal

Hozzávalók: 70-80 dkg csukaszelet, 2 citrom, 2 savanykás alma, 15 dkg füstölt szalonna, 2 gerezd fokhagyma, 5 dkg vaj vagy margarin, 2-3 dl fehérbor, só, majoránna, tárkony

Elkészítése: A halszeleteket megmossuk, lecsöpögtetjük, fél centiméterenként bevagdossuk, bedörzsöljük fokhagymanyomón átnyomott fokhagymával, megtűzdeljük a vékony csíkokra vágott szalonnával, befűszerezzük majoránnával és tárkonnyal, majd 30 percet állni hagyjuk. Az előkészített halszeleteket beáztatott, zsiradékkal kikent tálba fektetjük és meglocsoljuk a bor egy részével. A tálat lefedve hideg sütőbe tesszük, és a halat magas hőmérsékleten majdnem készre sütjük. Sütés közben többször meglocsoljuk a meglangyosított maradék borral. Időközben a citromot és az almát megmossuk meghámozzuk, karikákra vágjuk, majd ízlésesen a halszeletekre rendezzük, és a halat fedő nélkül készre sütjük. Melegen, burgonyapürével tálaljuk.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eddy60.blog.hu/api/trackback/id/tr131391776

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása