2009.09.17. 20:54
Őzragu
Hozzávalók: 80 dkg őzcomb, 7 dkg vaj, 2 dkg liszt, 2 dl tej, 20 dkg gomba, 50 dkg zöldborsó, só, bors, egy csipet cukor, 1 adag leveles tészta.
Elkészítése: A kis kockákra vágott húst 5 dkg vajban a sóval meg a borssal megpároljuk. Mikor már egészen puha, beletesszük a megtisztított zöldborsót, és ha ez is megpuhult, a karikára vágott gombát. Együtt még 5 percig pároljuk. A maradék vajból, a lisztből meg a tejből besamelt főzünk, és besűrítjük vele a ragut. A leveles tésztával kibélelünk egy kerek tortaformát, a sütőben aranysárgára sütjük, és ebben tálaljuk a kész ragut. Ha nincs kedvünk a tésztakészítéshez, a ragut tálra öntjük, és pirított kenyérszeletekkel körberakva tálaljuk.
Szólj hozzá!
Címkék: vad étel őzből
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.