Hozzávalók: 3 dl tej, 2 dl tejszín, 15 dkg porcukor, 5 dkg mazsola, 5 dkg étcsokoládé, 5 dkg bármilyen cukrozott gyümölcs, 1 evőkanál rum, 1 evőkanál citromlé, 1 teáskanál frissen reszelt narancshéj, csipetnyi só,

Elkészítése: Turmixgép poharába öntjük a tejszínt, a tejet, a cukrot, a sót, a rumot és a reszelt narancshéjat. Az egészet habosra keverjük, csak ezután csorgatjuk bele a citromlevet, amellyel még néhány másodpercig keverjük. Máris beleöntjük a fagylaltgép tartályába, és megfagyasztjuk. Közben a mazsolát megtisztítjuk, megmossuk, majd annyi vizet öntünk rá, amennyi éppen ellepi, és felforraljuk. A lángot azonnal elzárjuk alatta, és néhány percig saját gőzében hagyjuk puhulni. A csokoládét megreszeljük, a cukrozott gyümölcsöt pedig olyan apróra daraboljuk, amennyire ez csak lehetséges. A mazsolát leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, majd a csokoládéval meg a cukrozott gyümölccsel együtt a fagylalt elkészülte előtt néhány perccel apránként beleszórjuk.

Előkészítési ideje: kb. 15 perc.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eddy60.blog.hu/api/trackback/id/tr61376172

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása