Hozzávalók: 3 dl tej, 2 dl tejszín, 2 evőkanál nagyon finomra őrölt mák, 8 dkg, előzőleg kevés tejben megáztatott mazsola, 1 teáskanál reszelt narancshéj, 1 evőkanál nagyon finomra vágott cukrozott narancshéj, 0,5 dl méz (ízlés szerint több vagy kevesebb),

Elkészítése: A mazsola valamint a cukrozott narancshéj kivételével az összes hozzávalót beleöntjük a turmixgép poharába, és addig keverjük, amíg habos, egynemű massza nem lesz belőle. A fagylaltgépbe beletöltjük és megfagyasztjuk. Néhány perccel azelőtt, hogy elkészülne, a fagylaltgép nyitott ablakán keresztül a mazsolát és a narancshéjat egyenletesen elosztva, szemenként beleszórjuk a forgó masszába.

Előkészítési ideje: kb. 15 perc.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eddy60.blog.hu/api/trackback/id/tr731376148

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása