Hozzávalók: 4 dl tej, 0,5 dl rizs, 1 dl narancslé, 12-15 dkg porcukor, 1 zacskó vaníliás cukor, 1 evőkanál kókuszreszelék, csipetnyi só,

Elkészítése: A rizst gondosan átválogatjuk, majd többször váltott vízben átmossuk. Annyi vízzel töltjük fel, amennyi jól ellepi, és addig főzzük, amíg az összes leve el nem fő. Ezután ráöntjük a tejet, beleszórjuk a kókuszreszeléket, megsózzuk, és kásává főzzük. Az összes tejet fel kell szívnia. Végül megöntözzük a narancslével, beleszórjuk a cukrot és a vaníliás cukrot, majd saját gőzében 15 percig hagyjuk állni. Kihűtjük, végül a fagylaltgépben megfagyasztjuk. A fagylalt, tetszés szerint ízesíthető őrölt fahéjjal, reszelt csokoládéval vagy narancshéjjal is. Az ízesítőt csak az elkészülte előtti percekben adjuk hozzá, hogy ne olvadjon bele a fagylaltba, így annak színét nem sötétíti meg.

Előkészítési ideje: kb. 70 perc.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eddy60.blog.hu/api/trackback/id/tr451376141

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása