Eddy60 2009.09.06. 06:55

Gesztenyefagylalt

Hozzávalók: 2,5 dl tej, 2 dl tejszín, 20 dkg gesztenyemassza, ízlés szerint kevés porcukor (a gesztenyemassza nagyon édes), 1 evőkanál rum (vagy 1 mokkáskanál rumaroma), 3 evőkanál meggybefőttlé (vagy rostos meggy ivólé), csipetnyi só,

Elkészítése: A gesztenyemasszát kis darabokra morzsolva beletesszük a turmixpohárba. Ráöntjük a tejet, a meggylét, a rumot, a cukrot valamint a sót, és habos, sűrű masszává keverjük. Csak ezután adjuk hozzá a tejszínt, majd tovább keverjük még 1 percig. (Ha van otthon rumos meggybefőttünk, akkor annak a levével készítsük, nagyon finom). A fagylaltmasszát beletöltjük a fagylaltgép tartályába, és megfagyasztjuk.

Előkészítési ideje: kb. 10 perc.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eddy60.blog.hu/api/trackback/id/tr471363035

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása