2009.09.06. 06:55
Gesztenyefagylalt
Hozzávalók: 2,5 dl tej, 2 dl tejszín, 20 dkg gesztenyemassza, ízlés szerint kevés porcukor (a gesztenyemassza nagyon édes), 1 evőkanál rum (vagy 1 mokkáskanál rumaroma), 3 evőkanál meggybefőttlé (vagy rostos meggy ivólé), csipetnyi só,
Elkészítése: A gesztenyemasszát kis darabokra morzsolva beletesszük a turmixpohárba. Ráöntjük a tejet, a meggylét, a rumot, a cukrot valamint a sót, és habos, sűrű masszává keverjük. Csak ezután adjuk hozzá a tejszínt, majd tovább keverjük még 1 percig. (Ha van otthon rumos meggybefőttünk, akkor annak a levével készítsük, nagyon finom). A fagylaltmasszát beletöltjük a fagylaltgép tartályába, és megfagyasztjuk.
Előkészítési ideje: kb. 10 perc.
Szólj hozzá!
Címkék: fagylalt
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.