Hozzávalók: 60 dkg vajbab, 5 cl étolaj, 5 dkg füstölt szalonna, 15 dkg vöröshagyma, 10 dkg gomba, 1/2 csomó zöldpetrezselyem, 2 dl tejföl, 4 dkg liszt, borsikafű, pirospaprika, KNORR Delikát ételízesítő

Elkészítése: A megtisztított, és megmosott vajbabot, kb. 2 cm-es darabokra vágjuk. Egy kevés olajban az apró kockákra vágott füstölt szalonnát üvegesre pirítjuk, majd zsírjában a finomra vágott vöröshagymát megpirítjuk. Megszórjuk pirospaprikával, és azonnal felengedjük kevés vízzel. Beletesszük az összevágott vajbabot, megszórjuk ételízesítővel, borsikafűvel ízesítjük, fedő alatt félig puhára pároljuk. A megtisztított, jól megmosott gombát cikkekre szeljük, és kevés forró olajon roppanós puhára pároljuk. Sóval és apróra vágott zöldpetrezselyemmel ízesítjük, majd a vajbabhoz keverjük. Amikor a vajbab megpuhult, hozzáöntjük a tejföllel simára kevert lisztet, és még 4-5 percig forraljuk.

Elkészítési idő: 55 perc

Egy adag: 2100 kJ/500 kcal

Ajánlott ital: száraz fehérbor - Dörgicsei Sauvignon Blanc 2001 Pántlika Pincészet

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eddy60.blog.hu/api/trackback/id/tr461362572

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása