Hozzávalók:

A tésztához: 15 dkg vaj, 20 dkg porcukor, 6 tojás, 15 dkg finom tejcsokoládé, 2 evőkanál holland kakaópor, 2 teáskanál vanília aroma, 10 dkg liszt.

A krémhez és töltelékhez: 20dkg étcsokoládé, 2 evőkanál vaj, 6 evőkanál baracklekvár.

Elkészítése: Vajazzuk ki a 26 cm átmérőjű tortaformát, majd melegítsük elő a sütőt 170oC fokra. Keverjük habosra a vajat és a porcukorból 15 dkg-t. Adjuk hozzá egyenként a tojások sárgáját, és dolgozzuk őket bele alaposan a krémbe. Olvasszuk meg a tejcsokoládét, és a kakaóporral és a vaníliával együtt öntsük a keverékbe. Egy nagyobb tálban verjük fel a tojások fehérjét habbá, közben adjuk hozzá a maradék porcukrot. Öntsük a csokoládés keveréket a tojáshab tetejére, szitáljuk bele a lisztet és gyengéden, de nagyon alaposan forgassuk őket össze. Öntsük a tésztát az előkészített formába, majd süssük 50 percig, míg a teteje ruganyos nem lesz. Ezalatt elkészítjük a csokoládékrémet. Olvasszuk meg az étcsokoládét és a vajat (mikrohullámon is lehet). Vágjuk ketté a kihűlt tésztát és a felmelegített baracklekvár egy részét, kenjük a rétegek közé, a maradékot pedig öntsük a sütemény tetejére. Ha ez is kihűlt, öntsük rá a csokoládémázat, és borítsuk be vele az torta tejes felszínét és oldalát. Várjuk, meg míg megszikkad, csak ezután szeleteljük.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eddy60.blog.hu/api/trackback/id/tr31362558

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása