Hozzávalók: 260 g főtt, áttört burgonya, 340 g sima liszt, 160 g porcukor, 2 tojás, egy késhegynyi só, 1 csomag sütőpor, vaj.

A töltelékhez: 500 g túró, 150 g porcukor, 1 Tojás, 50 g mazsola, citromhéj.

Elkészítése: A sütőporral, a sóval meg a cukorral összekevert lisztet összegyúrjuk az áttört burgonyával meg a tojással. A tésztát két részre osztjuk. Az egyik részt a liszttel meghintett gyúródeszkán kisodorjuk, ki-kent tepsibe fektetjük, rásimítjuk a túrótölteléket, és befedjük a másik kisodort tésztalappal. A tetejét megkenjük olvasztott vajjal, és előmelegített sütőben lassú tűzön megsütjük. A kihűlt tésztát fölszeleteljük, és megszórjuk porcukorral.

Töltelék: Az áttört túrót jól összekeverjük a cukorral, mazsolával, tojással meg a reszelt citromhéjjal.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eddy60.blog.hu/api/trackback/id/tr21343112

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása