Hozzávalók: 250 g főtt, áttört burgonya, 180 g vaj vagy margarin, 250 g sima liszt, egy kevés tejföl, 1 tojássárgája, só, 20 g élesztő, tojásfehérje a pogácsák megkenéséhez, kemény sajt a megszórásukhoz.

Elkészítése: A lisztet megszitáljuk, és két részre osztjuk. Az egyik felét összegyúrjuk a vajjal, a másik felét pedig a főtt, áttört burgonyával, a tojássárgájával, a tejfölben elmorzsolt élesztővel meg egy kevés sóval. Liszttel meghintett gyúródeszkán kinyújtjuk, a közepére tesszük a vajas tésztát, ráhajtogatjuk a krumplis tésztát, újra kisodorjuk, és úgy hajtjuk össze, mint a leveles tésztát. 15 percig pihentetjük, majd mindezt még háromszor megismételjük. Ezután a tésztát 1 1/2 cm vastagra kisodorjuk, és pogácsát szaggatunk belőle. A pogácsák tetejét késsel bevagdaljuk, megkelesztjük őket, sütőlemezre rakjuk, és előmelegített sütőbe toljuk. Mielőtt megsülnének, kivesszük a sütőből, megkenjük tojásfehérjével, megszórjuk reszelt sajttal, és készre sütjük. Melegen tálaljuk.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eddy60.blog.hu/api/trackback/id/tr911358736

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása