Hozzávalók: 180 g főtt, áttört burgonya, 120 g vaj, 200 g sima liszt, 4 tojás, 200 g porcukor,1 csomag vaníliás cukor, 60 g tetszés szerinti lekvár, 3 evőkanál rum, egy késhegynyi szódabikarbóna.

A töltelékhez: 150 g vaj, 100 g porcukor, 20 g őrölt dió, 40 g lekvár, 20 g mazsola.

Elkészítése: A 4 tojást a cukorral, a vaníliás cukorral meg a vajjal habosra keverjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a lekvárt, a rumot, a kihűlt, áttört burgonyát és a szódabikarbónával elkevert lisztet. A tésztát kikent, kilisztezett tepsibe simítjuk, és előmelegített sütőben megsütjük. Ha kihűlt, hosszában kettévágjuk, az egyik felét megkenjük a töltelékkel, és befedjük a tészta másik felével. Szeletekre vágjuk, és megszórjuk porcukorral.

Töltelék: A vajat a cukorral meg a lekvárral jól kikeverjük, majd beleforgatjuk az őrölt diót és a mazsolát.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eddy60.blog.hu/api/trackback/id/tr231358705

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása