2009.08.15. 10:06
Kolbászos burgonyafelfújt
Hozzávalók: 750 g főtt burgonya, 300 g kolbász, 60 g zsír, 50 g vaj, 50 g sima liszt, 50 g zsemlemorzsa, 3 dl húslé vagy víz, 60 g hagyma, só, törött bors.
Elkészítése: A héjában főtt burgonyát meghámozzuk, és karikára vágjuk. A zsírban üvegesre fonnyasztjuk az apróra vágott hagymát, megsütjük benne a kolbászt, és karikára vágjuk. A fennmaradt hagymás zsírból és a lisztből világos rántást készítünk, felöntjük húslével vagy vízzel, megsózzuk, megborsozzuk, belekeverjük a karikára vágott burgonyát, és félpuhára pároljuk. Egy tortaformát kizsírozunk, meghintjük zsemlemorzsával, és rétegezve belerakjuk a burgonyát meg a sült kolbászt. A tetejére egy sor burgonyát teszünk, megszórjuk zsemlemorzsával, hideg vajdarabokat rakunk rá, és előmelegített sütőben lassú tűzön megsütjük.
Szólj hozzá!
Címkék: burgonyás ételek felfújtak
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.