2009.08.15. 10:03
Habos burgonyatorta
Hozzávalók: 200 g főtt, reszelt burgonya, 30 g darás liszt, 160 g porcukor, 2 tojás, 2 tojásfehérje, lekvár, 1 citrom vagy narancs héja és leve.
Elkészítése: A 2 tojássárgáját 100 g cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a reszelt burgonyát, a citrom vagy narancs reszelt héját meg levét, majd óvatosan beleforgatjuk a lisztet meg a két tojás keményre vert habját. A tésztát kikent, kilisztezett tortaformába simítjuk, és előmelegített sütőbe toljuk. Amíg sül, a két tojásfehérjét felverjük, majd a 60 g cukorral gőz fölött kemény habbá verjük. A félig sült tortát megkenjük lekvárral, ráterítjük a habot, és lassú tűzön készre sütjük.
Szólj hozzá!
Címkék: torták burgonyás ételek
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.